Ischias

Problem med ischias

Ischiasvärk är en vanlig åkomma.

Boka tid för behandling


Det är en irritation/ inflammation av ischiasnerven som ger en smärta som strålar från ryggen eller höften ner mot benet. Mycket positiva resultat har uppnåtts med kiropraktisk behandling. Ischias beskriver en smärta som följer ischiasnerven, går från ländryggen, genom skinkan och baksidan av låret till underbenet och ut i foten.

Symptomen:

Smärta på baksidan av benet

Smärtan ökar när man suttit länge

Domningar i benet

Svaghet eller rörelsesvårigheter i benet eller foten

Konstant smärta i skinkan

Olika typer av ischias

Det finns olika typer av ischias. Äkta ischias är när en struktur, ofta i ryggraden och ofta en disk (diskbråck), skapar en inflammatorisk process som klämmer på en av nervrötterna som utgör ischiasnerven. Symptom kan då vara ryggsmärta samt smärta som strålar genom skinkan, låret, underbenet och även ut till tårna. I samband med bensmärtan kan det förekomma neurologiska symtom som nedsatt känsel eller känslobortfall och muskelsvaghet (i vissa fall kan man inte lyfta foten och tårna – det kallas för ”drop fot”). Äkta ischias läker oftast men det kan ta några månader. Det finns studier som stöder att kiropraktisk behandling ger positiva effekter samt förkortar läkningstiden.


Falsk ischias eller refererad smärta är den vanligaste typen av ischias. Falsk ischias kan också ge symptom som smärta i ryggen som strålar ner i benet, dock sällan nedanför knät. Det är också ovanligt att man upptäcker neurologisk påverkan. Orsaker till falsk ischias kan vara: Irritation/inflammation i en eller flera av ryggradens leder. Muskelspänningar i ryggen, skinkan eller benet. Höft- eller knäbesvär. Felställning av fot ( inlägg förordas). Med kiropraktisk behandling får man mycket bra resultat och läkningsprocessen snabbas på. På KiropraktorDialogs klinik undersöker, diagnostiserar och behandlar legitimerad kiropraktor både äkta och falsk ischiasbesvär samt föreslår efterföljande rehabilitering med tex. lämpliga övningar

 

Kontakta oss om du har besvär av ischias så hjälper vi dig.

Ring 0760-151854 eller boka tid online.

Välkommen.

 

Läs mer på Praktiskmedicin
http://www.praktiskmedicin.se/sjukdomar/lumbago-ont-i-ryggen-rygginsufficiens 

Läs mer på 1177.se

http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Ont-i-ryggen/

Boka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår