Huvudvärk

Huvudvärk kan bero på en mängd olika orsaker. Ofta beror värken på låsningar i nacken varvid musklerna blir spända och krampar. 

Boka tid för behandling


Vanligaste typerna av huvudvärk är :

  • Spänningshuvudvärk

  • Migrän 

  • Hortons huvudvärk 

  • Temporal artrit 

  • huvudvärk pga. trauma

För att undvika huvudvärk kan man själv vara noga med vad man äter, dricka regelbundet, ha bra belysning, ordentlig nattsömn, se över arbetsställningen samt kolla synen. På KiropraktorDialogs klinik undersöker och diagnostiserar legitimerad kiropraktor patienten. Om huvudvärken beror på låsningar ryggraden eller nacken behandlas patienten. Mycket goda resultat har uppnåtts med kiropraktisk behandling.

Fysisk träning, bra arbetsställning och sömn

Om man har varit spänd i kroppen en längre tid kan de spända musklerna bli stela. Fysisk träning, så att blodcirkulationen ökar, kan förebygga stela muskler och stärka nack- och ryggmusklerna. På så sätt kan även kroppshållningen förbättras och nacken avlastas. Om man har ett stillasittande arbete bör man variera sin arbetsställning och försöka lägga in små pauser. Tänk på att alltid ha bra belysning vid arbete och läsning. Försök att ha regelbundna sömnvanor och se till att få tillräckligt med sömn.

 

Ta kontakt med oss på kiropraktordialog om du lider av huvudvärk så hjälper vi dig.

Ring 0760-151854 eller boka tid online.

Välkommen.

 

 

Läs mer på 1177.se
http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Huvudvark/

Läs mer på Praktiskmedicin
http://www.praktiskmedicin.se/sjukdomar/huvudvark-spanningshuvudvark/

Boka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår