Axelvärk / axelbesvär

Problem med axelvärk och axelbesvär
Värk i axlar och skuldra är vanligt förekommande.

Boka tid för behandling 

 

Ont i axel är en mycket vanlig åkomma. Smärtan är ofta lokaliserad till själva axeln eller så kan den stråla ut i armen. Mycket vanligt är att man har svårigheter med att lyfta armen. Orsaken är oftast låsningar i leder och att man överansträngt muskelaturen runt axeln och skulderbladet, men kan också bero på besvär från nacken och ryggen. Arbete med armarna ovanför axelhöjd är en vanlig orsak till problem med axlarna. Även dålig hållning som tex. att man drar upp axlarna och skulderbladen leder till att man får huvudvärk och nackproblem. Frozen shoulder (frusen axel) är också ett besvär orsakat av störningar mellan skulderbladet och överarmen. 

Axelledens utseende och funktion hos de muskler som verkar kring leden har stor betydelse för uppkomsten av supraspinatustendinit. Supraspinatusmuskeln ingår i den manschett av muskler runt axeln som kallas rotatorcuffen och är en förbindelse mellan skulderbladet och överarmsbenet. Rotatorcuffen består av fyra senor vilka har till uppgift att stabilisera axeln då armen lyfts. 


Diagnos ställs baserat på sjukdomshistoria och manuell undersökning. Vid den manuella undersökningen testas stabilitet, rörelseomfång och styrka. Dessutom genomförs olika test för att provocera fram besvär. Att ta reda på den bakomliggande orsaken till besvären är viktigt och behandlingen bör påbörjas så snart som möjligt. Med traditionell behandling läker supraspinatustendinit oftast ut. I många fall kvarstår dock en försämrad förmåga att föra armen utåt-uppåt, men smärtan har oftast upphört. Läkningstiden varierar, men inom några månader har de flesta tillfrisknat. Om patienten har tillfrisknat helt utan några kvarstående symtom kan det ordinarie arbetet prövas, men ofta är det inte möjligt att återgå i arbete med tunga lyft.

Kiropraktisk behandling har visat bra resultat när det gäller dessa axelproblem. På KiropraktorDialogs klinik undersöker, diagnostiserar och behandlar legitimerad kiropraktor axelbesvär samt föreslår efterföljande rehabilitering med tex. lämpliga övningar i syfte att korta läkningstiden.

 

Kontakta oss så hjälper vi dig med dina axelbesvär.

Ring  0760-151854 eller boka tid online.

Välkommen.

Läs mer på 1177.se
http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Ont-i-nacke-och-axlar/

Boka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår