Arbetsskador


Ensidigt arbete är en vanlig orsak till arbetsskador.

Boka tid för behandling


Arbetsskador uppstår oftast efter en längre tids överbelastning. Detta är vanligt både i arbetslivet och inom idrottsutövande. Ett lyft eller en vridning kan räcka för att skapa ett akut problem när kotor i ryggraden förskjuts. Skador vid fall / tackling / stukning eller överdrivet ”enformiga” rörelser kan leda till förskjutningar i andra leder än ryggraden typ fot-, knä-, höft-, axel-, armbågs- och handleder. Kiropraktisk behandling lindrar och med kunskap och bra rehabiliteringsövningar blir man bättre.

Ryggproblem som ryggskott, ont i ryggen, ischias, nackspärr, ont i ländryggen, ont i axel, diskbråck i nacke och rygg samt problem med värk i armar och ben kan också vara en följd av långvarig överbelastning i arbetslivet. Kiropraktisk behandling har visat mycket bra resultat och snabbat på läkningsprocessen betydligt. Mycket viktigt i sammanhanget är att rätt rehabilitering sätts in för att problemen ej skall återkomma. Målet med förebyggande arbetsmiljöarbete är att det inte ska inträffa arbetsskador på arbetsplatsen.

Arbetsskador ska förebyggas och förhindras genom tekniska och organisatoriska åtgärder, men även genom utbildning och information. Arbetsmiljöverket ansvarar för den svenska arbetsmiljö- och arbetsskadestatistiken. Arbetsmiljöstatistiken baseras på svar bland sysselsatta som gäller arbetsmiljö och arbetsorsakade besvär. Informationssystemet om arbetsskador (ISA) innehåller information om anmälda arbetsolyckor och arbetssjukdomar bland landets samtliga sysselsatta.

På KiropraktorDialogs klinik undersöker, diagnostiserar och behandlar legitimerad kiropraktor arbetskaderelaterade besvär samt föreslår efterföljande rehabilitering med tex. lämpliga träning och rehabiliteringsövningar.

 

Ta kontakt med oss om du har arbetsrelaterade besvär så hjälper vi dig.

Ring 0760-151854 eller boka tid online.

Välkommen.

 

 

Boka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår