Om du har någon fråga eller fundering så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Hur går en behandling till?

 Först får man uppge sina personuppgifter och efter detta får man berätta om sina besvär, t.ex. vart man har ont, hur längre osv, kiropraktor kommer även fråga om tidigare sjukdomar och skador. Om man tar någon medicin så är det bra om man kommer ihåg vad för läkemedel som man tar annars så är det bra att ta med en medicin lista. Sedan får man klä av sig och kiropraktor utför en grundlig neurologisk- samt ortopediskundersökning för att utesluta allvarliga tillstånd. Om undersökningen inte påvisar något så övergår kiropraktor till en mer kiropraktisk undersökning som syftar på att finna vilka leder som har ett minskat rörelseförmåga. Hemövningar fås som man ska utföra fram tills nästa behandlingen.

Klädsel?

Vid undersökningen får patienten ta av sig kläder i det område man söker för, underkläder behålls alltid på. Om man känner sig obekväm så kan man ta med sig t.ex. träningsskorts eller liknande.

När ska jag gå till en kiropraktor? Vad behandlar en kiropraktor? 

En kiropraktor behandlar smärtor i rygg, nacke, axlar, leder och muskler. Vanliga sökorsaker hos en kiropraktor är ryggskott, nackspärr, ryggvärk, nacksmärta, huvudvärk, generell stelhet, smärtor i axlar, domningar och stickningar i händer, fötter, armar och ben, ischias, mus- och tennis armbåge, benhinneinflammation osv. Om du känner dig osäker på om du ska gå till en kiropraktor eller inte så är du varmt välkommen att ringa oss.  

Gör behandlingen ont?

Behandlingen gör sällan ont men några patienter kan uppleva en obehagskänsla när det knakar.

Många patienter blir positivit överraskade av hur mild behandlingen är då dom snabbt får en ökad rörlighet och minskad smärta.

Vad är en HVLA-manipulation?

En HVLA-manipulation utförs av kiropraktorns händer och syftar till att återskapa/öka rörligheten i den led där rörelseförmågan är nedsatt. Detta i sin tur ger en ökad rörelseförmåga och avslappning i muskulaturen.

Hur många behandlingar?

En normal behandlingsserie är 3-5 behandlingar. Beroende på hur länge man har haft ont samt vad som är orsaken till besvären gör att en behandlingsserie kan variera i längd. För att uppnå så snabbt positivt resultat som möjigt så startas det med tätare behandlingar som sedan börjar fasa ut med längre tid mellan behandlingstillfällena. Ett bra tips för att bli bra så fort som möjligt är att att komma tidigt och utföra de hemövningar som fås samt följa de tips och råd som kiropraktorn ger. Vid första behandlingen när anamnes samt undersökningen är klar så förklarar kiropraktorn besvären och vad som ska göras samt ger en preliminär bedömning om antal behandlingar innan den kiropraktiska behandlingen börjar.

Är en kiropraktor behandling säker?

Om behandlingen utförs av en legitimerad kiropraktor så har forskning visat att det är en väldigt säker behandlingsmetod med ytterst sällsynt om allvarlig komplikation på grund av behandling.  

Boka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår